Seleccionar página

Desde avui mateix vull compartir amb tu, desde el meu blog, uns «mapes sonors» molt especials…Què vull dir amb mapes sonors?

Vull dir que parlaré, en pocs minuts, d´invents tecnològics sorprenents i te´ls aproparé auditivament recreant els seus sons particulars:

http://www.mixcloud.com/martapalencialefler/capsula-tecnol%C3%B2gica-mapa-de-sons-washit/

El primer mapa de sons parla de.. #Washit.

Us imagineu que ens poguèssim dutxar i alhora rentar la roba? O sigui, reutilitzant l´aigua?

Aquesta és la idea del “Washit”, de moment un projecte de 4 estudiants de disseny industrial,que té forma de combo i que està format per una dutxa+una rentadora.

“Washit” tracta d´optimitzar el consum d´aigua de la dutxa permetent-nos rentar la roba amb l´aigua que se´n va pel desguàs.

El diseny inclou un sistema de filtració triple (orgànic, químic i filtres de carbó), varies bombes, un calentador d´aigua, un tanc d´emmagatzematge i una rentadora, tot inclòs en el mur de la dutxa.

L´usuari pot carregar la rentadora amb la roba bruta i aquesta es possa en marxa quan la persona es dutxa.

L´estalvi en el consum d´aigua potable està portant als dissenyadors a la creació de nous sistemes capaços de reciclar o reutilizar l´aigua per més d´un so ús, com aquest concepte combo de dutxa+rentadora, un bon exemple d´aquesta nova forma de pensar.

De moment només és un concepte, però la idea darrera del Washit és molt válida i suposaria un important estalvi en una vivienda.

Marta Palencia-Lefler.