Seleccionar página

Aquí tens un nou «mapa de sons». Què vull dir amb «mapa de sons»?

Vull dir que,en pocs minuts, t´apropo a la història d´un invent tecnològic sorprenent a través de la seva història i dels seus sons. Una recreació auditiva molt particular. 

Avui et vull parlar de Hövding, un casc invisible pels ciclistes, un molt bon invent!

http://www.mixcloud.com/martapalencialefler/connectats-magazine-tecnologia-capsula-7-mapa-de-sons-casc-invisible/

Les seves creadores ho anomenen “casc invisible” però realment és un airbag que serveix per protegir el cap del ciclista.

Aquest és un invent creat per dues dissenyadores industrials sueques que portàven 6 anys donant voltes a la idea de portar, de forma més còmoda i alhora estètica, un casc per anar en bici i que fós invisible a la nostra vista.

Aquest “casc” no té forma de “casc” sino que té forma de collaret dotat d´uns sensors que, en el moment de patir un accident, es converteix en un airbag de nailon molt fort.

Hovding, aquest casc invisible, està equipat amb llums LEDS que indiquen el nivell de la bateria i un microport USB per remplaçar-la.

Aquest invent ha generat molta expectació i una companyia d´assegurances suissa ho va possar a prova i els resultats obtinguts assenyalen que és una protecció molt segura.

En l´actualitat, el producte es comercialitza a botigues de Suècia i també a través d´internet.

El seu preu és de 485 euros, té un sól ús un cop es dispara per un accident, i porta incorporat una caixa negra que enregistra 10 segons de l´accident.

Val la pena afegir que, aquest projecte innovador,que va nèixer com la tesis d´un màster de disseny industrial, ha donat lloc a una empresa en la que treballen 12 persones.

En aquest link podràs veure a les seves creadores i saber més de la seva creació:

Mira A Estas Chicas Inventar El Casco Que Acaba De Cambiar A Las Bicicletas Para Siempre

 

Marta Palencia-Lefler.